עוף פלאו בג’יג

המצרכים (3 מנות):

  • כוס וחצי אורז פרסי
  • 3 כרעיים (או רגליים) עם העור
  • שמן זית
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 2 עגבניות, קצוצות
  • 2 כוסות מים
  • 1 רסק עגבניות קטן (100 גרם)
  • חצי כפית כורכום
  • חצי כפית פפריקה
  • מלח
  • פלפל שחור

:אופן ההכנה

משרים את האורז בקערה עם מים ומניחים בצד בזמן הכנת התבשיל

בסיר עם מעט שמן מטגנים קלות את העוף עד להזהבה. מוציאים ומניחים בצד

באותו הסיר מטגנים את הבצל עד לריכוך מוחלט

מוסיפים לסיר את העגבניות, המים, הרסק והתבלינים. מערבבים היטב ומוסיפים את העוף. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה על אש נמוכה עד שהעוף מתרכך ומוכן

מוציאים את העוף ומניחים בצד

מסננים את האורז ומוסיפים אותו לסיר שבו התבשל העוף. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות. מדי פעם מערבבים, עד שרואים שהאורז מוכן לאכילה

מסירים את עור העוף, מפרקים את בשרו, מוסיפים אותו לאורז ומערבבים קלות. אם רוצים מגישים עם פטרוזיליה קצוצה.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s