רוגלאך נטולי גלוטן

:המרכיבים לכ-32 יחידות
2 כוסות קמח ללא גלוטן
3/4 כפית שמרים יבשים
1 כף סוכר
1 חלמון, בטמפרטורת חדר
1 ביצה (L ), בטמפרטורת חדר
1/3 כוס (80 מ”ל) חלב פושר
100 גרם חמאה מומסת, פושרת
קורט מלח
שמן קנולה, להברשה

:למלית שוקולד
1 כוס גדושה ממרח שוקולד ללא גלוטן
1/4 כוס שקדים טחונים או פירורי ביסקוויט טחונים

:למלית ריבה וקינמון
1 כוס ריבה
1/2 כפית קינמון
1/4 כוס פירורי ביסקוויט או שקדים טחונים

:לזיגוג
1 חלבון
2 כפות סוכר
1/4 כפית קינמון

:אופן ההכנה

בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים קמח ללא גלוטן, שמרים וסוכר. מוסיפים לקערת המיקס חלמון, ביצה, חלב פושר, חמאה מומסת ומלח ומעבדים כ-4 דקות במהירות נמוכה עד לקבלת בצק. מורחים מעט שמן קנולה מעבירים לקערה עמוקה ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים במקום חמים 30-45 דקות

מכינים את המלית: מערבבים את כל המרכיבים. שומרים בצד

מחלקים את הבצק לשניים, משמנים מעט את הבצק ומרדדים כל אחד, לעיגול שטוח ודק. מורחים שכבה של מלית וחותכים ל 16 משולשים, בדומה לאופן שבו חותכים פיצה. מגלגלים כל משולש מבסיסו לכיוון הקצה המשונן.

מסדרים בתבנית שעליה נייר האפייה, מברישים את הרוגלך בחלבון ביצה, מפזרים סוכר וקינמון ואופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 175 מעלות, עד לקבלת צבע שחום ויפה.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s