(עוגיות תפוז (מהאתר 10 דקות

(מצרכים (20-25 עוגיות תפוז:

כוס וחצי קמח לבן

חצי כפית אבקת אפיה

חצי כוס סוכר (*מי שאוהב מתיקות מעודנת יותר אפשר להסתפק בשליש כוס סוכר)

שליש כוס שמן

גרידת תפוז שלם (כ-2 כפות קליפת תפוז מגורדת בפומפיה דקה)

1 ביצה

1-3 כפות מיץ תפוזים סחוט טבעי

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מערבבים בעזרת כף את כל החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת בצק רך ונוח לעבודה. את מיץ התפוזים מוסיפים בסוף, בהדרגה ולפי הצורך.

-פורסים נייר אפיה על משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק לעובי כחצי ס”מ (אם הבצק נדבק למערוך אפשר לפרוס נייר אפיה נוסף מעל הבצק ולרדד עליו). קורצים עוגיות בעזרת קורצן או כוס קטנה הפוכה ומסדרים במרווחים קלים בתבנית על נייר אפיה.

-אופים במשך 10-12 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות מעט בשוליים. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (העוגיות מתקשות לאחר קירור).

*שומרים בקופסה אטומה מחוץ למקרר.

Advertisements

Corn Quiche

Ingredients:
1 can of Corn. sieved
1 cup of milk
2 beaten eggs
1/4 cup of oil
3 Tblsp self raising flour / Gluten free flour
salt, pepper
Grated hard cheese

Method:
Heat the oven to 180 degrees
Mix all the ingredients in a mixing bowl and put into a flan dish.
Add grated cheese on top.
Bake for 30 minutes or until it browns.

Roast Potatoes – Inspired by and Courtesy of Mick Hucknall

img_8517

Ingredients:
Potatoes
Rosemary
Olive oil
Goose fat or any other fat available
Salt

Method:
Cut up potatoes into quarters.
Boil them for 5 minutes.
Place in tray laced in olive oil
Sprinkle the fat, rosemary and salt on top.
Place in ready heated oven and cook for 30 minutes.
Turn the potatoes over and cook for another 30 minutes.

רוגלאך נטולי גלוטן

:המרכיבים לכ-32 יחידות
2 כוסות קמח ללא גלוטן
3/4 כפית שמרים יבשים
1 כף סוכר
1 חלמון, בטמפרטורת חדר
1 ביצה (L ), בטמפרטורת חדר
1/3 כוס (80 מ”ל) חלב פושר
100 גרם חמאה מומסת, פושרת
קורט מלח
שמן קנולה, להברשה

:למלית שוקולד
1 כוס גדושה ממרח שוקולד ללא גלוטן
1/4 כוס שקדים טחונים או פירורי ביסקוויט טחונים

:למלית ריבה וקינמון
1 כוס ריבה
1/2 כפית קינמון
1/4 כוס פירורי ביסקוויט או שקדים טחונים

:לזיגוג
1 חלבון
2 כפות סוכר
1/4 כפית קינמון

:אופן ההכנה

בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים קמח ללא גלוטן, שמרים וסוכר. מוסיפים לקערת המיקס חלמון, ביצה, חלב פושר, חמאה מומסת ומלח ומעבדים כ-4 דקות במהירות נמוכה עד לקבלת בצק. מורחים מעט שמן קנולה מעבירים לקערה עמוקה ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים במקום חמים 30-45 דקות

מכינים את המלית: מערבבים את כל המרכיבים. שומרים בצד

מחלקים את הבצק לשניים, משמנים מעט את הבצק ומרדדים כל אחד, לעיגול שטוח ודק. מורחים שכבה של מלית וחותכים ל 16 משולשים, בדומה לאופן שבו חותכים פיצה. מגלגלים כל משולש מבסיסו לכיוון הקצה המשונן.

מסדרים בתבנית שעליה נייר האפייה, מברישים את הרוגלך בחלבון ביצה, מפזרים סוכר וקינמון ואופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 175 מעלות, עד לקבלת צבע שחום ויפה.

עוף פלאו בג’יג

המצרכים (3 מנות):

  • כוס וחצי אורז פרסי
  • 3 כרעיים (או רגליים) עם העור
  • שמן זית
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 2 עגבניות, קצוצות
  • 2 כוסות מים
  • 1 רסק עגבניות קטן (100 גרם)
  • חצי כפית כורכום
  • חצי כפית פפריקה
  • מלח
  • פלפל שחור

:אופן ההכנה

משרים את האורז בקערה עם מים ומניחים בצד בזמן הכנת התבשיל

בסיר עם מעט שמן מטגנים קלות את העוף עד להזהבה. מוציאים ומניחים בצד

באותו הסיר מטגנים את הבצל עד לריכוך מוחלט

מוסיפים לסיר את העגבניות, המים, הרסק והתבלינים. מערבבים היטב ומוסיפים את העוף. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה על אש נמוכה עד שהעוף מתרכך ומוכן

מוציאים את העוף ומניחים בצד

מסננים את האורז ומוסיפים אותו לסיר שבו התבשל העוף. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות. מדי פעם מערבבים, עד שרואים שהאורז מוכן לאכילה

מסירים את עור העוף, מפרקים את בשרו, מוסיפים אותו לאורז ומערבבים קלות. אם רוצים מגישים עם פטרוזיליה קצוצה.

רוטב צ’ימיצ’ורי

המצרכים (10 מנות):

  • חבילה וחצי פטרוזיליה קצוצה דק
  • בצל וחצי, קצוץ לקוביות
  • גמבה גדולה קצוצה
  • 7-8 שיני שום טרי כתושות
  • 150 מ”ל שמן רגיל (קצת יותר מחצי כוס)
  • 150 מ”ל חומץ לבן (קצת יותר מחצי כוס)
  • חצי כף מלח
  • פלפל שחור טחון
  • מעט אורגנו יבש
  • מעט שבבי צ’ילי גרוס

אופן ההכנה:

מערבבים יחד את כל החומרים ומכניסים למקרר. הרוטב צריך לנוח בקירור יממה בערך, עד שהתבלינים והחומץ מקבלים את החריפות העדינה שמתלבשת כל כך טוב על האמפנדס והבשר.

אסאדו עם עצם צלוי בתנור

מרכיבים:

2 קילו נתח אסאדו עם עצם

1 כפית צ’ילי יבש

1 כף פלפל שחור

1 כף מלח גרוס

1/4 כוס שמן קנולה

אופן ההכנה:
מחממים היטב תנור ל220 מעלות צלסיוס.

מפזרים על הנתחים את התבלינים ומשמנים. עושים מסאז’ טוב לנתח כדי להחדיר את התבלינים.

מכניסים את הנתחים לתנור למשך 30 דקות.

מוציאים ומורידים את החום ל-150 מעלות.

מכסים את הנתח בניר אפיה ואוטמים עם יריעת כסף היטב.

מחזירים לתנור לעוד שלוש וחצי שעות.

מגישים עם רוטב צימיצורי.

Honey Cake

Ingredients:

4 eggs separated
1 tablespoon brandy
1 cup of honey
1 packet of vanilla sugar
1/4 cup oil
1 1/2 cup of gluten free flour
1 teaspoon cinnamon
1 teaspoon baking powder
Cloves

Method:.

  1. Mix in the mixer the whites.
  2. Mix the yolks and add the oil and honey.
  3. Add to the yolk mixture the brandy and gradually add the flour. Add the cinnamon and the baking powder.
  4. Add the whites to the mixture.
  5. Continue mixing slowly until the mixture is blended well.
  6. Move to a baking tin and bake on 180 degrees for 40 minutes.

Tourte Cake

Ingredients:

6 eggs separated
Lemon peel
1 cup of sugar
1 teaspoon Vanilla essence
1 tablespoon oil
1 1/2 cup of gluten free flour
1 baking powder
1 teaspoon conyak

Method:

  1. Mix the whites with the sugar till fluffy
  2. Mix in the mixer the rest of the ingredients then add gradually the mixture to the white mixture.
  3. Move to a baking tin and bake on 150 degrees for 20 minutes.

Bobbie’s Chocolate Cake

Ingredients:

200 grams bittersweet chocolate
2 Eggs
4/5 cup of Sugar
100 grams of margarine
1 cup of flour
1/2 Packet of baking powder
1 tablespoon full of cocoa
2 tablespoons warm water
1 teaspoon vanilla essence

Method:

  1. Mix the sugar and the margerine till its nearly whiite and fluffy.
  2. Whip the eggs with the mixture and gradually add the flour.
  3. Gradually add to the mixture the rest of the ingredients.
  4. Bake on 180 degrees for 40 -60 minutes.